-
A kosara még üres!
Manapság tájkultúrának megfelelően különbözőképpen készítik Az alaptészta liszt, élesztő, cukor, tej, vaj, tojássárgája, só alapanyagokból tevődik össze. Tésztája lehet omlós, illetve kalácsszerű, töltelékét a hagyomános diós, illetve mákost szintén különböző ízvilággal egészítik ki, valahol mézzel keverik ki, vagy mazsolával, narancshéjjal, fahéjjal fokozzák az ízhatást, de már gesztenyés, kókuszos, mandulás, kakaós ízesítésben is forgalmazzák, a ma már hungarikumnak számító karácsonyi süteményt. A tavalyi évben megrendezésre került az első "Év bejglije " verseny is, melyen 56 féle bejgli lett felvonultatva. Itt a hagyományos kategóriákon kívül ínyenc kategóriában a zöld diós sütemény nyerte meg a versenyt.
Mákos bejgli
Diós bejgli
Gesztenyés bejgli